اوپک به تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ بدبین شد

اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی نرخ رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ را پایین برد اما اعلام کرد صعود قیمت گاز طبیعی ممکن است تقاضا برای فرآورده های نفتی را تقویت کند.

به گزارش بیداربورس، اوپک اکنون پیش بینی می کند تقاضا برای نفت ۵.۸۲ میلیون بشکه در روز رشد کند که پایینتر از پیش بینی قبلی ۵.۹۶ میلیون بشکه در روز است و علت این بازبینی نزولی را آمار ۹ ماه نخست سال اعلام کرده است. با این حال اوپک پیش بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۲ را تغییر نداد و ۴.۲ میلیون بشکه در روز حفظ کرد.

این گروه اعلام کرد افزایش قیمتهای گاز طبیعی که به رکورد بالایی صعود کرده اند، می تواند محرکی برای رشد تقاضا برای نفت باشد زیرا کاربران صنعتی به استفاده از فرآورده های نفتی روی می آورند. اوپک خاطرنشان کرد اگر این روند ادامه پیدا کند، سوختهایی مانند نفت کوره، دیزل و نفتا ممکن است تحت تاثیر تقاضای بالاتر برای تولید نیرو، پالایش و مصرف پتروشیمی پشتیبانی شوند.

قیمت گاز روز چهارشنبه در قطب تی تی اف هلند معادل قیمت ۱۷۷ دلار هر بشکه نفت بود که بسیار بالاتر از رکورد قیمت ۱۴۷ دلار نفت برنت در سال ۲۰۰۸ است. قیمت نفت برنت در معامات روز چهارشنبه حدود ۸۳ دلار در هر بشکه ایستاد.

امین ناصر، مدیرعامل آرامکو هفته گذشته برآورد کرده بود سوئیچ مصرف از گاز به نفت، تقاضا برای نفت را حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهد.

اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش نظیر روسیه است، ماه جاری توافق کردند به برنامه افزایش تدریجی تولید ادامه داده و تولیدشان را مجموعا ۴۰۰ هزار بشکه در روز در نوامبر افزایش دهند.

در گزارش اوپک پیش بینی شد تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۲۱ به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز رشد کرده و به ۲۷.۸ میلیون بشکه در روز می رسد و در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز دیگر رشد می کند.

تولید اوپک در سپتامبر حدود ۴۹۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۲۷.۳۳ میلیون بشکه در روز رسید.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک اعلام کرد ذخایر نفت تجاری سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در اوت نسبت به ماه پیش از آن ۱۹.۵ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۲.۸۵۵ میلیارد بشکه رسید که نشان دهنده محدود شدن عرضه در بازار نفت است. این آمار ۱۸۳ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله و ۱۳۱ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله قبلی (۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹) است.

کد خبر 8340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =